Κατά την ανακαίνιση ή την ανέγερση μίας κατοικίας θα πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά εκτός της καλής μόνωσης του κτιρίου και το σύστημα θέρμανσης που θα επιλέξουμε. Έτσι, ο συνδυασμός ενός καλά μονωμένου κτιρίου και ενός συστήματος αντλίας θερμότητας μεσαίων θερμοκρασιών (60οC) αποτελεί την ιδανική λύση για να θερμάνουμε το χώρο μας με όσο το δυνατόν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, ειδικότερα όταν επιλέξουμε μία αντλία θερμότητας με ένα καλό συντελεστή SCOP (συνολικός συντελεστής απόδοσης σε θέρμανση).

Βρείτε την κατάλληλη αντλία θερμότητας εδώ.

 

Όταν αναβαθμίζουμε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού μας για να επιτύχουμε μέγιστη εξοικονόμηση θα  πρέπει να σκεφτούμε και την αντικατάσταση των παλιών θερμαντικών σωμάτων με νέα θερμαντικά panels.

Αυτό γιατί οι αντλίες θερμότητας παρέχουν στον καταναλωτή μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας όταν λειτουργούν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες νερού για τη θέρμανση. Έτσι, αλλάζοντας -αν όχι όλα- κάποια από τα παλιά μας θερμαντικά σώματα, τα οποία κατά κανόνα χρειάζονται μεγαλύτερης θερμοκρασίας νερό για να θερμάνουν τον χώρο, με καινούρια, νέας τεχνολογίας και χαμηλής θερμοκρασίας και ρυθμίζοντας ταυτόχρονα την αντλία θερμότητας σε χαμηλότερη θερμοκρασία νερού, θα εκμεταλλευτούμε τα οφέλη της στο έπακρο, μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση στο νέο μας σύστημα θέρμανσης.

Βρείτε το κατάλληλο θερμαντικό σώμα εδώ.

 

Επιπλέον, οι θερμοστατικές κεφαλές σε κάθε panel μπορούν να οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας καθώς κάθε μοναδιαία μείωση της θερμοκρασίας αντιστοιχεί σε περίπου 6% εξοικονόμηση.

Βρείτε την κατάλληλη θερμοστατική κεφαλή εδώ.