Το 2018 είναι μια σημαντική χρονιά για την THERMOVENT, λόγω συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυσή της. Το γεγονός αυτό το γιορτάσαμε με ένα συμβολικό εταιρικό ταξίδι με συνεργάτες μας στη Σουηδία, συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της BENTONE – CTC, κατασκευής καυστήρων, λεβήτων και αντλιών θερμότητας, και στο εργοστάσιο της ESBE, κατασκευής υδραυλικών αυτοματισμών. Εκτός από τα ουσιώδη και επιμορφωτικά σεμινάρια και τις περιηγήσεις των εργοστασίων, συνδυάσαμε την εμπειρία της διαμονής στην όμορφη Σουηδική φύση.

Ο λόγος της επιλογής της επίσκεψης στη Σουηδία και όχι σε κάποια άλλη χώρα από τα ευρωπαϊκά εργοστάσια που αντιπροσωπεύει η THERMOVENT, είναι διότι η έναρξη της εταιρίας το 1978 ήταν η εισαγωγή και χονδρική πώληση των καυστήρων BENTONE και βανών ESBE, από τον κ. Γιώργο Λέφα, ιδρυτή της εταιρείας.

Αναφορικά με το ταξίδι, φτάσαμε πρώτα στο Reftele της Σουηδίας, έδρα της ESBE, όπου φιλοξενηθήκαμε σε ξενοδοχείο – ζυθοποιείο. Περιηγηθήκαμε σε όλες τις γραμμές παραγωγής, σε ένα από τα ποιο μοντέρνα και φιλικά προς τον εργαζόμενο εργοστάσια της Ευρώπης. Είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε και να συζητήσουμε για την ποιότητα σε όλα τα επίπεδα κάθετης παραγωγής και προετοιμασίας των εμπορευμάτων. Επίσης στο σεμινάριο δόθηκε έμφαση στο μελλοντικό σχεδιασμό νέων προϊόντων έως ακόμα και το 2022, απορρέοντας το αίσθημα της σιγουριάς για μια ισχυρή μελλοντική συνεργασία της THERMOVENT με την ESBE για πολλά χρόνια ακόμη.

Τις επόμενες δυο μέρες φιλοξενηθήκαμε από την BENTONE – CTC, όπου στα σεμινάρια της ΒΕΝΤΟΝΕ έμφαση δόθηκε στην περαιτέρω ενημέρωση για τους νέους κανονισμούς ERP και την νέα γενιά καυστήρων πετρελαίου και αερίου όπου με ακόμα αυστηρότερα κριτήρια κατασκευής τους για χαμηλή στάθμη ρύπων βάσει Ecodesign. Οι καυστήρες ΒΕΝΤΟΝΕ είναι πλέον συνώνυμο της ποιότητας και στους καυστήρες νέας γενιάς. Στη συνέχεια είδαμε την κατασκευή των «έξυπνων» θερμοδοχείων και αντλιών θερμότητας CTC, και παρακολουθήσαμε το τεχνικό σεμινάριο στο εργαστήριο δοκιμών τους όπου οι συνεργάτες μας μπόρεσαν να δουν στοιχεία που δίνουν στις CTC ηγετική θέση λόγω των αποδόσεών τους.

Η διαμονή τις επόμενες μέρες έγινε σε παραδοσιακά ξύλινα σπιτάκια στην εξοχή του Ljungby, όπου είχαμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να περπατήσουμε σε μονοπάτια στο δάσος, να κωπηλατήσουμε έως αργά με τις βάρκες στην λίμνη που ήταν μπροστά μας και φυσικά να απολαύσουμε υπέροχα μπάρμπεκιου. Επίσης ξεναγηθήκαμε μέσα σε φυσικό πάρκο με ελεύθερους βίσωνες και άλκες – τα μεγαλύτερα ελάφια του κόσμου με ύψος 2,10μ και βάρος 700 κιλά, είδαμε από κοντά το Turning Torso, το ψηλότερο κτίριο της Σουηδίας και της Σκανδιναβίας (190 μέτρα, 54 όροφοι) με την χαρακτηριστική έντονη αντιανεμική περιστροφή κατά 90’ από την βάση μέχρι την κορυφή, πήγαμε βόλτα για καφέ στο παλιό κέντρο του Malmö, και περάσαμε την μοναδική στο είδος της γέφυρα – υποθαλάσσια σήραγγα Öresund που ενώνει την Δανία με την Σουηδία.

Όλοι οι συμμετέχοντες μείνανε απόλυτα ευχαριστημένοι από το πολυήμερο αυτό ταξίδι, αποκομίζοντας γνώσεις και εμπειρίες τόσο από την επαγγελματική νοοτροπία των εργοστασίων ESBE και BENTONE - CTC, όσο και από το φυσικό περιβάλλον και τρόπο ζωής στην Σουηδία.