Η δημιουργία της βέλτιστης θερμοκρασίας σε κάθε δωμάτιο μπορεί μερικές φορές να είναι μια πρόκληση, πόσο μάλλον να το κάνουμε εξοικονομώντας ενέργεια και διατηρώντας την άνεση. Η νέα σειρά Unisenza της Purmo είναι εδώ για να βοηθήσει με φιλικά προς το χρήστη προϊόντα που εξασφαλίζουν μοναδική αίσθηση άνεσης και απόδοσης σε συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και δροσισμού.

Επιλογή θερμοστάτη

Το σημείο εστίασης της σειράς ελέγχου αυτονομιών Unisenza είναι να παρέχει έλεγχο θερμότητας προσαρμοσμένο στις ανάγκες του χρήστη. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε εύκολα τη θερμοκρασία σε μεμονωμένα δωμάτια με ένα ενοποιημένο σύστημα που προσαρμόζεται αβίαστα σε κάθε αλλαγή. Σημαίνει επίσης μια καινοτόμο σειρά προϊόντων που επιτρέπει το συνδυασμό ενός μεγάλου αριθμού λύσεων εφαρμογής με λίγα μόνο εξαρτήματα. Από έλεγχο μόνο θερμοκρασίας δωματίου έως έλεγχο θέρμανσης και δροσισμού με χρονοπρόγραμμα και εφαρμογή(APP).

Η σειρά Unisenza περιλαμβάνει έναν εύκολο ηλεκτρονικό θερμοστάτη μπουτόν, έναν σύγχρονο ψηφιακό θερμοστάτη και έναν προγραμματιζόμενο χρονο-θερμοστάτη WiFi  και έλεγχο plug & play APP. Κάθε θερμοστάτης σάς επιτρέπει να ελέγχετε τόσο τη θέρμανση όσο και τον δροσισμό δαπέδου για βέλτιστη και ατομική άνεση σε εσωτερικούς χώρους κάθε μέρα του χρόνου.

Διαισθητική εφαρμογή

Όταν επιλέγετε τον θερμοστάτη WiFi, μια απλή αντιστοίχιση με τον δρομολογητή WiFi σάς δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε από απόσταση την θέρμανση του σπιτιού σας με μια διαισθητική εφαρμογή στο κινητό ή το tablet σας. Αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε τις ιδανικές θερμοκρασίες δωματίου, τα χρονο-προγράμματα ή άλλες ρυθμίσεις όπου και όποτε θέλετε.

Κέντρο καλωδίωσης (κατανεμητής)

Στην καρδιά του συστήματος ελέγχου Unisenza βρίσκεται το κέντρο καλωδίωσης ή αλλιώς κατανεμητής, που λαμβάνει το σήμα του από τους θερμοστάτες δωματίου και στη συνέχεια ανοίγει ανάλογα κάθε θερμικό ενεργοποιητή(actuator). Αυτό σημαίνει ότι κάθε μεμονωμένo κύκλωμα θέρμανσης ανοίγει για να παρέχει το σωστό φορτίο θέρμανσης ή ψύξης που χρειάζεται κάθε δωμάτιο για να διατηρήσει τη θερμοκρασία που έχει ρυθμιστεί στον θερμοστάτη. Χάρη στο κεντρικό σήμα εναλλαγής, υπάρχει μια απλή μετάβαση από τη θέρμανση στον δροσισμό για εύκολο έλεγχο της άνεσης των εσωτερικών χώρων σας όλο το χρόνο.

Η τεχνολογία αιχμής του κέντρου καλωδίωσης εξασφαλίζει επίσης μεγάλη διάρκεια ζωής ολόκληρου του συστήματος με χαρακτηριστικά όπως η λειτουργία άσκησης κυκλοφορητή που αποτρέπει το μπλοκάρισμά του μετά την καλοκαιρινή περίοδο και ένα προαιρετικό αισθητήριο σημείου δρόσου και υπερθέρμανσης που κλείνει τους βρόχους σε περίπτωση βλάβης. Αυτό προστατεύει τόσο τα εξαρτήματα του συστήματος όσο και το δάπεδό σας.

Μέγιστη άνεση με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας

Η σειρά ελέγχου Unisenza είναι πλήρως συμβατή με όλους τους τύπους συστημάτων ενδοδαπέδιας θέρμανσης και όλες τις πηγές θερμότητας/ψύξης (αντλίες θερμότητας, λέβητες κ.λπ.). Ανεξάρτητα από την πηγή θερμότητας, το σύστημα ελέγχου ανταποκρίνεται γρήγορα σε κάθε αλλαγή και προσαρμόζεται εύκολα για να εγγυηθεί αποτελεσματική θέρμανση και δροσισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα απολαύσετε τη μέγιστη άνεση με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, καθώς θα θερμάνετε ή θα δροσίσετε μόνο τα δωμάτια που χρειάζονται και θα διατηρήσετε μια σταθερή θερμοκρασία δωματίου. Μαζί με την ενσωματωμένη λειτουργία αυτόματης βελτιστοποίησης (θερμοστάτης WiFi), αυτό σημαίνει ότι σπάνια θα χρειαστεί να προσαρμόσετε χειροκίνητα τις ρυθμίσεις σας και μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την ενεργειακή απόδοση του συστήματος.