Κατά την ανακαίνιση ενός μπάνιου, οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται τη γενική εμφάνιση και αισθητική του χώρου. Ποια χρώματα θα χρησιμοποιηθούν, τι είδους δάπεδο ταιριάζει καλύτερα και ποιο στυλ τους αρέσει για τα είδη υγιεινής. Ωστόσο, όταν εξετάζετε τη διάταξη ενός νέου μπάνιου, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη και τη θέρμανση, γιατί τι νόημα έχει ένα όμορφα ανακαινισμένο μπάνιο εάν έχετε ένα παλιό θερμαντικό σώμα λουτρού που δεν μπορεί να θερμάνει σωστά το δωμάτιο;

Επιπλέον, μια ανακαίνιση μπάνιου είναι η καλύτερη στιγμή για να αλλάξετε το σύστημα θέρμανσης και να πάρετε μερικές ιδέες για θερμαντικά σώματα λουτρού. Ή να αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε την λύση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης, την οποία μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε με ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα λουτρού για να προθερμάνετε και να στεγνώσετε τις πετσέτες σας και να πάρετε αυτή τη γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας το φθινόπωρο ή την άνοιξη όταν η κεντρική θέρμανση είναι απενεργοποιημένη. Πριν αποφασίσετε ποιο είναι το  καλύτερο σύστημα θέρμανσης, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι αυτό το δωμάτιο διαφέρει από άλλα δωμάτια του σπιτιού. Τείνει να είναι μικρότερο και το πιο σημαντικό, έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας, γεγονός που δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για μούχλα εάν ο χώρος δεν θερμαίνεται και δεν αερίζεται σωστά.

Λύσεις θέρμανσης

Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο θερμαντικό σώμα λουτρού ή σύστημα θέρμανσης, παραθέτουμε μερικές ιδέες:

  • Ενδοδαπέδια θέρμανση:

Τόσο για τα νέα όσο και για τα ανακαινισμένα μπάνια αυτό το είδος θέρμανσης αυξάνεται συνεχώς σε δημοτικότητα. Όχι μόνο λόγω της άνεσης που παρέχει, διατηρώντας τα γυμνά πόδια ωραία και ζεστά, αλλά και επειδή τα βρεγμένα δάπεδα στεγνώνουν πιο γρήγορα όταν υπάρχει ενδοδαπέδια θέρμανση. Επιπλέον, η θέρμανση δαπέδου εξαλείφει την ανάγκη εύρεσης χώρου τοίχου ή δαπέδου για καλοριφέρ.

Βρείτε το κατάλληλο σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης εδώ.

 

 

  • Θερμαντικά σώματα λουτρού:

Ανάλογα με το μέγεθος του μπάνιου, τα θερμαντικά σώματα λουτρού μπορούν να είναι η κύρια πηγή θερμότητας ή να λειτουργούν ως πρόσθετη λύση θέρμανσης. Ειδικά όταν ανακαινίζετε μικρότερα μπάνια, τα σώματα λουτρού  είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς καταλαμβάνουν λίγο χώρο και χρησιμοποιούνται και ως κρεμάστρες πετσετών. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορες λύσεις που ταιριάζουν απευθείας στις παλιές συνδέσεις καλοριφέρ, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για χρονοβόρες αλλαγές σωλήνων. Σήμερα τα θερμαντικά σώματα λουτρού διατίθενται σε διαφορετικά υλικά, σχέδια και διαστάσεις, ώστε να μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε στυλ μπάνιου. Σκεφτείτε μόνο την σειρά Figuresse που διατίθεται σε διάφορα μοντέρνα χρώματα και ελκυστικά, μοναδικά σχέδια. Τα θερμαντικά σώματα λουτρού Figuresse είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να τοποθετηθούν απευθείας στο σύστημα κεντρικής θέρμανσης, ώστε να μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν έναν παλιό θερμαντικό σώμα.

Βρείτε το κατάλληλο θερμαντικό σώμα λουτρού εδώ.

 

 

  • Ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα λουτρού:

Εάν κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης μπάνιου υπάρχουν δυσκολίες στη σύνδεση του καλοριφέρ με το σύστημα κεντρικής θέρμανσης, τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα λουτρού είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Επιπλέον, δεδομένου ότι ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα λουτρού  επιτρέπει τη θερμότητα να είναι άμεση και μετατρέπει κάθε watt ηλεκτρικής ενέργειας σε χρησιμοποιήσιμη θερμότητα, αυτή η λύση θέρμανσης μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση σημαντικής ποσότητας ενέργειας και στη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Βρείτε το κατάλληλο Ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα λουτρού εδώ.